Haber

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal: Dayanışma ve merhamet kriz zamanlarında kendini gösterir

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, “Milletlerimiz, afet zamanlarında yan yana durmuş, sınırları aşmış ve gerçek dostluk ruhunu ortaya koymuştur. Kriz zamanlarında dayanışma ve merhamet gösterilmektedir.” söz konusu.

Ünal, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına da katılan Hollanda Kentsel Arama Kurtarma Grubu’nun (USAR) kuruluşunun 20. yılını kutlayan törende konuştu.

Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra’nın da yer aldığı törene Büyükelçi Ünal “tek yabancı konuk” olarak katıldı.

Ünal burada yaptığı konuşmada, “20 yıllık olağanüstü yolculuğunun kutlandığı bu anlamlı etkinlikte bugün burada olmak benim için bir onur. 1999’da Türkiye’yi vuran trajik şokların ardından Hollanda’nın USAR’ı kurmaya karar verdiği söyleniyor. . Bu nedenle davetiniz memnuniyetle karşılanır.” anlam.” ifadesini kullanmıştır.

USAR ekibinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde bir köpek ve bir kanarya olmak üzere 12 kişiyi kurtardığını belirten Ünal, “İnsanlığın tüm inançlarında can kurtarmak insanlığı kurtarmaktır. Yani sadece müstakbel aileleri değil, gelecekteki aileleri de kurtardınız.” insanlık.” dedi.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 1612’de başladığını, ilk temasın fiilen 1566’da gerçekleştiğinin belgelendiğini anlatan Ünal, “Milletlerimiz hudutları aşarak yan yana durdu ve gerçek dostluk ruhunu gösterdi. Kriz zamanlarında dayanışma ve merhamet gösterir.” değerlendirmesini yaptı.

Büyükelçi Ünal, Osmanlı Devleti’nin 1916’da Hollanda’yı, 1953 ve 2021’de Türkiye’yi vuran sel felaketinden etkilenenlere yardım gönderdiğini hatırlattı.

Türk-Hollanda toplumunun ortak arama kurtarma timi kurulması önerisini hatırlatan Ünal, “Umarım 30. yılınızda burada duran ve bu fikrin gerçekleşmesini takdir eden farklı bir Türk Büyükelçisi olur.” dedi.

“Bir kişiyi kurtaran tüm dünyayı kurtarmış olur”

Hollanda Dışişleri Bakanı Hoekstra da USAR üyeleriyle gurur duyduklarını söyledi.

“Bir kişiyi kurtaran, tüm dünyayı kurtarmış olur.” Hoekstra, USAR’ın 20 yıldır bu prensiple çalıştığını söyledi.

USAR’ın farklı coğrafyalarda ve çok zor koşullarda önemli çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Hoekstra, son yıllarda Türkiye ve Suriye’deki depremlerin yanı sıra Ukrayna ve Sudan’daki krizlerden etkilenenlere yardım ettiğini vurguladı.

USAR’ın Hollanda’nın hayırsever yüzünü dünyaya gösterdiğine işaret eden Hoekstra, “Sizlerin çabaları Hollanda diplomasisine de büyük katkı sağlıyor.” söz konusu.

Törenin sonunda Hoesktra, USAR subayı Martin Evers’e başarılarından dolayı Hollanda Tacı Onur Madalyası verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu