Yaşam

Kayısı’nın kitabı dünyada da bir ilk oldu.

Malatya Kayısısı (Malatya Kayısısı) kitabı İsveç’te düzenlendi “Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri 2023”(Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri 2023) yarışması.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma’nın Malatya Kayısısı (Malatya Kayısısı) kitabı “Nobel”2023 yılında Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri’nde birincilik ödülüne layık görülmüştür.

Malatya’nın eski valilerinden Prof. Dr. Prof. Ulvi Saran.

Malatya Kayısı kitabı 9-12 Mart 2023 tarihlerinde Kamboçya’nın Siem Rap kentinde düzenlenen ön elemelerde farklı ülkelerden 9 kitapla birlikte finale kaldı. 25 Mayıs’ta İsveç’in Umea kentinde düzenlenen Dünya Beslenme Sempozyumu kapanış töreninde -28, yarışmanın kazananları açıklandı. “Malatya Kayısı”kitap için açıklandı.

Esma’nın kitabı “E11 Meyve Kitapları” kategorisinde birincilik ödülü aldı. İkincilik ödülü, Fransız yazar Alexandre de Lanoix’in Le Sureau yayınevi tarafından yayınlanan “Cevizin Küçük Antlaşması” olarak çevrilebilecek Petit Traite de La Noix adlı kitabına verildi.
Üçüncülük ödülü İtalyan Donatella Lippi’nin I Pomodori A Raggi X (X-Ray Tomatoes) adlı eserine verilirken, dördüncülük ödülü Marcella Baruch, Paul Bennett ve Paul Bennett’in ortak çalışması olan İspanyolca Tierra (Dünya) adlı esere verildi. Uruguay’dan Francisco Supervielle.

Ödül, Yılların Emekleri Sonucu Geldi!

prof. Dr. Bayram Murat Asma’nın kayısı üzerine yıllarca süren çalışma ve araştırmalara dayanarak hazırladığı kitap, Malatya Valiliği tarafından Malatya Kayısı adıyla ilk kez 2021 yılında Türkçe olarak yayımlandı.

Asma’nın yazdığı kitap, Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman başkanlığında Gurur Çakar, Hasan Demirbağ, Yahya Karakaya, Faruk Korkmaz ve Doç.Dr.

prof. Asma’nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde turizm araştırmacısı olarak görev yapan çevirmen Bülent Korkmaz tarafından İngilizce’ye çevrilen Malatya Kayısı adlı kitabı, 2022 yılında Malatya Ticaret Borsası tarafından basıldı. Alanında uzman kişiler tarafından yazılan en iyi kitaplar, yurtiçi ve yurtdışındaki kütüphanelere ve değerli araştırma kurumlarına dağıtılmıştır.

Malatya ekonomisinin can damarı olarak gösterilen dünyanın “tartışmasız” en lezzetli kayısının yurt içinde ve yurt dışında tanınması ve beğenilmesi için Asma’nın kaleme aldığı kitap, dünyanın en değerli ihracat eseri. ödüllendirildi. Komite kitapları değerlendirirken sadece verilen bilgilere değil aynı zamanda basım, görsel ve tasarım gibi konulara da dikkat eder.

Kitap, kayısı yemekleri ve tatlıları başta olmak üzere kayısının tarihini, sağlığını, kültürünü, edebiyatını, tarımsal üretim sürecini ve diğer konuları 7 farklı bölümde yüzlerce sanatsal ve görsel öğeyle inceliyor.

haber-sereflikochisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu